Moje zdjęcie

Cześć! Witam każdego kto pojawia się na Moim blogu. Moich stałych bywalców jak i gości, którzy mam nadzieje również zostaną obserwatorami :)
Kilka słów o mnie? Fizjoterapeutka zamieszkująca Warszawę, lubiąca marzyć, wyczulona na piękno oraz wrażliwa na potrzeby innych. Nałogowo czyta książki, zdrowo się odżywia i ze wszystkich posiłków najbardziej uwielbia śniadania, wróć! Kocha śniadania - tak lepiej :D Swoją miłością do śniadań dzieli się właśnie z Tobą na tej stronce :)


282 i magia!

Czekoladowe muffiny z bananowo-twarogowym nadzieniem. 
Chocolate muffins with banana-quark filling.

"Czy możemy udawać, że samoloty na nocnym niebie są jak spadające gwiazdy?"
B.o.b feat. Hayley Williams - Airplanes
 To czy ja moge poudawać, że z muffinków wydobywa się magia? ... no właśnie :) 

Składniki;
banan, twaróg półtłusty, 65g mąki 3 ziarna lubelli wymieszana z pszenna pełnoziarnista (koniec lubelli :<), ok 80g jogurtu naturalnego, trochę wody, soda oczyszczona, sól, kakao, ocet winny, olej kokosowy, syrop klonowy/miód.
Instrukcjon:
Wszystko prócz dwóch pierwszych składników mieszamy ze sobą. Banana rozgniatamy i łączymy z twarogiem. Wysmarowane olejem kokosowym formy na babeczki wypełniamy prawie do połowy masą ciasta. Następnie nakładamy łyżeczkę masy twarogowej którą przykrywamy pozostałą masą ciasta. Piekłam w 175 stopniach przez 25 min.
A może wy macie ciekawszy pomysł? "Czy możemy poudawać, że..."  

6 komentarzy:

  1. Właśnie poszukuje jakiegoś sprawdzonego sposobu na muffiny ;) i jak ? polecasz ? ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis! Błaagam:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kup sobie książkę kucharską :-)

      Usuń
    2. Składniki; banan, twaróg półtłusty, 65g mąki 3 ziarna lubelli wymieszana z pszenna pełnoziarnista (koniec lubelli :<), ok 80g jogurtu naturalnego, trochę wody, soda oczyszczona, sól, kakao, ocet winny, olej kokosowy, syrop klonowy/miód.

      Wszystko prócz dwóch pierwszych składników mieszamy ze sobą. Banana rozgniatamy i łączymy z twarogiem. Wysmarowane olejem kokosowym formy na babeczki wypełniamy prawie do połowy masą ciasta. Następnie nakładamy łyżeczkę masy twarogowej którą przykrywamy pozostałą masą ciasta. Piekłam w 175 stopniach przez 25 min.

      Usuń