Moje zdjęcie

Cześć! Witam każdego kto pojawia się na Moim blogu. Moich stałych bywalców jak i gości, którzy mam nadzieje również zostaną obserwatorami :)
Kilka słów o mnie? Fizjoterapeutka zamieszkująca Warszawę, lubiąca marzyć, wyczulona na piękno oraz wrażliwa na potrzeby innych. Nałogowo czyta książki, zdrowo się odżywia i ze wszystkich posiłków najbardziej uwielbia śniadania, wróć! Kocha śniadania - tak lepiej :D Swoją miłością do śniadań dzieli się właśnie z Tobą na tej stronce :)


263!

 Murzynkowo-aroniowy wypiek z jeżynami i cukrem pudrem.
Carob-chokeberry cake with blackberries and powdered sugar.


 Murzynkowo-aroniowy wypiek z jeżynami i cukrem pudrem.
  • 60 g mąki 3 ziarna do wypieku chleba lubelli
  • jajko
  • 100g jogurtu naturalnego
  • domowa konfitura z aronii
  • kakao
  • syrop klonowy
  • proszek do pieczenia
  • soda oczyszczona
  • sól
  • olej kokosowy
Białko ubijamy, resztę składników łączymy ze sobą. Delikatnie dodajemy ubite białko do naszej masy na ciasto.  Przekładamy do malutkiej tortownicy, lub innego żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem kokosowym. Pieczemy ok 30 min ("do suchego patyczka") w piekarniku rozgrzanym do 180 C. Stroimy jeżynami i cukrem pudrem ;) 



4 komentarze:

  1. Jeżyny ! Boże ale ja za nimi tęsknię ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam kiedyś podobny z gruszką, więc na pewno przepyszny!

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszności! jak słyszę "murzynek" juz wiem, że polubię (;

    OdpowiedzUsuń