Moje zdjęcie

Cześć! Witam każdego kto pojawia się na Moim blogu. Moich stałych bywalców jak i gości, którzy mam nadzieje również zostaną obserwatorami :)
Kilka słów o mnie? Fizjoterapeutka zamieszkująca Warszawę, lubiąca marzyć, wyczulona na piękno oraz wrażliwa na potrzeby innych. Nałogowo czyta książki, zdrowo się odżywia i ze wszystkich posiłków najbardziej uwielbia śniadania, wróć! Kocha śniadania - tak lepiej :D Swoją miłością do śniadań dzieli się właśnie z Tobą na tej stronce :)


209!

Budyniowe migdałowo-kokosowe "ciacho" z kaszy mannej i płatków jęczmiennych nadziany nutellą.

Odświeżyłam swój przepis :)

Budyniowe migdałowo-kokosowe "ciacho" z kaszy mannej i płatków jęczmiennych nadziany nutellą.

kaszy mannej 20g
płatków jęczmiennych 30g
otrębów owsianych,żytnich i zarodków 10g
mleko
budyń śmietankowy
dużo wiórków kokosowych
dwie łyżki nutelli
armat migdałowy

Więcej niż połowę szklanki mleka gotujemy z mieszanką płatków,otrąb i kaszy. Słodzimy i dodajemy aromatu migdałowego. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy. Gdy w garnku mieszanka lekko zgęstnieje dodajemy mleko z budyniem. Gdy uzyskamy bardzo gęstą konsystencję to wyłączamy gaz, dodajemy wiórki kokosowe i lekko mieszamy. Połowę papki przelewamy do naczynka, na wierzch "rozmazujemy" nutellę i pokrywamy ręsztą papki. Wstawiamy do lodówki na noc. Rano wystarczy wyjąć z naczynka "ciacho" i pałaszować ze smakiem!

5 komentarzy:

  1. Nadziany nutellą *.*
    Porywam !

    OdpowiedzUsuń
  2. Zamiast nutelli dałabym gorzką czekoladę i mogłabym się zajadać :)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajne są te ciacha, bo można zrobić dzień wcześniej a rano tylko wyciągnąć i od razu zajadać :)

    OdpowiedzUsuń