Moje zdjęcie

Cześć! Witam każdego kto pojawia się na Moim blogu. Moich stałych bywalców jak i gości, którzy mam nadzieje również zostaną obserwatorami :)
Kilka słów o mnie? Fizjoterapeutka zamieszkująca Warszawę, lubiąca marzyć, wyczulona na piękno oraz wrażliwa na potrzeby innych. Nałogowo czyta książki, zdrowo się odżywia i ze wszystkich posiłków najbardziej uwielbia śniadania, wróć! Kocha śniadania - tak lepiej :D Swoją miłością do śniadań dzieli się właśnie z Tobą na tej stronce :)


155!

Naleśniki z twarogiem i jabłkiem zapiekane w syropie klonowym. + cukier puder i jogurt grecki. 
Crepes with curd and apple baked in maple syrup. + powdered sugar and Greek yogurt.


Delikatne i bardzo sycące. Cudnie rozpoczęty sobotni poranek <3


Naleśniki z białym serem i jabłkiem, zapiekane w syropie klonowym.

Naleśniki (obecne z mlekiem)
jabłka pół - pokroj w plastry
twarogu ile dusza zapragnie

Naleśniki nadziewamy twarogiem i jabłkiem. Składamy w trójkąty i obie strony szczodrze smarujemy syropem klonowym. Naleśniki zapiekamy na patelni z obu stron.



6 komentarzy:

  1. z twarogiem zdecydowanie najlepsze! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o tak, moje ulubione jabłuszka w naleśnikach <3

    OdpowiedzUsuń
  3. zapiekane z syropem? musiały być pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Twarożek obowiązkowo do naleśników ;)
    Jesienne naleśniczki :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Olaboga, jakie one piękne! Aż ślinka cieknie <3

    OdpowiedzUsuń