Moje zdjęcie

Cześć! Witam każdego kto pojawia się na Moim blogu. Moich stałych bywalców jak i gości, którzy mam nadzieje również zostaną obserwatorami :)
Kilka słów o mnie? Fizjoterapeutka zamieszkująca Warszawę, lubiąca marzyć, wyczulona na piękno oraz wrażliwa na potrzeby innych. Nałogowo czyta książki, zdrowo się odżywia i ze wszystkich posiłków najbardziej uwielbia śniadania, wróć! Kocha śniadania - tak lepiej :D Swoją miłością do śniadań dzieli się właśnie z Tobą na tej stronce :)


152!

 Jesienne Matzo Brei z jabłkiem, cynamonem, rodzynkami, syropem klonowym,  pestkami dyni i słonecznika
Autumn Matzo Brei with apple, cinnamon, raisins, maple syruppumpkin seeds and sunflower seeds.


Jesienne Matzo Brei
Pieczywo Maca razowego dwie kromki
jajek dwie sztuki
mleka kapkę
jabłko jedno - pokrojone w plastry
pestki dyni i słonecznika garść
rodzynek garść
syropu klonowego ciut i więcej
ekstratu waniliowego ciut
cynamonu ciutek
cukru trzcinowego jak potrzeba
sól 

W miseczce mieszamy jajka,mleko,ekstrat, cynamon, cukier t. i sól. Kruszymy pieczywo Maca i moczymy 5 min w mieszance jajecznej. Pokrojone w plastry jabłko, rodzynki, pestki dyni i słonecznika dodajemy do mieszanki. Wylewamy mix na rozgrzaną patelnie i smażymy. Jeśli ktoś woli w wersji ala jajecznica to miesza, jeśli woli w plackowej wersji to zostawia :) Przekładamy na talerzyk  i polewamy syropem klonowym. Smacznego ;)


5 komentarzy:

  1. uwielbiam połączenie jabłek i cynamonu. Pozdrawiam i zapraszam do siebie na konkurs :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna i zdrowa miseczka smakołyków :D

    OdpowiedzUsuń
  3. heh, skąd Ty bierzesz te pomysły? ;)
    wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. kolejny pomysł na śniadanie, które mnie zaciekawia na twoim blogu ;) fajne smaki!

    OdpowiedzUsuń
  5. mam takie same miseczki ;) a śniadanko jak zwyke pyszne i zdrowe

    OdpowiedzUsuń