Moje zdjęcie

Cześć! Witam każdego kto pojawia się na Moim blogu. Moich stałych bywalców jak i gości, którzy mam nadzieje również zostaną obserwatorami :)
Kilka słów o mnie? Fizjoterapeutka zamieszkująca Warszawę, lubiąca marzyć, wyczulona na piękno oraz wrażliwa na potrzeby innych. Nałogowo czyta książki, zdrowo się odżywia i ze wszystkich posiłków najbardziej uwielbia śniadania, wróć! Kocha śniadania - tak lepiej :D Swoją miłością do śniadań dzieli się właśnie z Tobą na tej stronce :)


88! Matzo Brei, Żydowskie Śniadanie. W wersji na słodko :)


Matzo Brei z bananem, kiwi i sosem z Nutelli





2x Pieczywo Maca, 2x jajko, troszeczke mleka, banan, kiwi, Nutella, ekstrat z wanili,cynamon, sól ,słodzidło

W miseczce mieszamy jajka,mleko,ekstrat, cynamon, sól i słodzidło. Kruszymy pieczywo Maca i moczymy 5 min w mieszance jajecznej. Banana i kiwi kroimy w plastry/kosteczki. Połowę banana dodajemy do mieszanki. Wylewamy mix na rozgrzaną patelnie i smażymy. Jeśli ktoś woli w wersji ala jajecznica to miesza, jeśli woli w plackowej wersji to zostawia :) Przekładamy na talerzyk i dodajemy kiwi, resztę banana i polewamy sosem. Smacznego ;)

8 komentarzy:

  1. bardzo ciekawy pomysł na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wow, zaciekawiłaś mnie ! aż muszę sobie zapisać i spróbować, bo wygląda pysznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Takiego czegoś jeszcze nie jadłam, ale wygląda i brzmi ciekawie i smakowicie. Będę musiała spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Interesujące...trzeba będzie spróbować ;D

    OdpowiedzUsuń
  5. No dobrze, spróbowałam i wyszła z tego papka, bardzo papka...tak miało być? zero twardości, chrupkości, sama miękkość? ;>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, wychodzi miękkie. Można pokombinować i użyć mniej mokrych składników lub więcj macy. l dłużej potrzymać na patelni.

      Usuń
  6. Jakim sosem polewamy na koniec?

    OdpowiedzUsuń